Toto je možno predstava ideálnej desiatej:
V obchode mali nový druh pečiva – cvikľovú bagetu. V ceste boli naozaj viditeľné aj kúsky cvikle. Syr, šunka, chren, paprika, šalát, cherry rajčinky.
A ako to vyzerá naozaj – a takmer každý deň? Obyčajná žemľa s tvrdým syrom. Moje dieťa zeleniny neľúbi a neje, je nemotivovateľné. Aj keď nevyvíjame žiaden tlak, tak zeleniny sú nepriatelia. Akceptovať/Neakceptovať? Ak pribalím cherry rajčinky, väčšinou sa vrátia domov. Ak by som pribalila aj iné zeleniny, tak v dieťati sa objaví dokonca hnev.
Akceptovala som to a nekamuflujem, neschovávam zeleniny do žiadnych pomazánok, netvária sa, že sú niečo iné ako sú. Prijala som názor z minulého článku o malých aspergeroch, ktorý si rozširujem na všetkých vyberavých jedákov, že deťom môže vadiť štruktúra, chuť a vôňa jedál. No aj tak dúfam, že raz sa so zeleninami naše dieťa skamaráti.
Čo mi poradíte, máte vyberavého jedáka, na ktorého niečo zabralo?